Biografie

Een brede passie voor muziek

Arthur Geurts, 30 jaar

Arthur begon muziek te leren toen hij 7 jaar oud was. Een jaar later startte hij met trompet spelen en werd samen met zijn broer en zus lid van Harmonie St. Caecilia Blerick. Hier groeide zijn liefde voor de muziek constant. Toen hij op zijn 16e zijn HAFA-trompetopleiding had afgerond (en zijn ouders had overtuigd) begon hij met basgitaar spelen. Hij ontwikkelde zich met een brede interesse en speelde al gauw in rockbands, jazzcombo’s, funkbands, (symfonie)orkesten en bigbands. Gaandeweg realiseerde hij zich dat zijn interesse en passie echt in de muziek liggen.

Hij begon op 18-jarige leeftijd met zijn studie Jazz Basgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Door een bijvak contrabas te kiezen, heeft hij zijn liefde voor jazz gecombineerd met zijn klassieke achtergrond. In 2016 sloot hij daar zijn Bacheloropleiding succesvol af met een groots eindexamen vol eigen arrangementen.

Tegenwoordig is Arthur nog steeds zijn horizon aan het verbreden met een enthousiasme voor veel verschillende stijlen muziek. Zijn theoretische kennis is toegepast in zowel spelen als lesgeven, dat is uitgegroeid tot een grote passie. Naast diverse podia en theaters is hij te vinden als ‘muziekmeester’ in het primair onderwijs. Ook is hij actief als dirigent van onder andere Big Band Noord Limburg en de JK Bigband, en geeft hij jazzworkshops aan jongeren.